• 30
    okt

    Later goed geregeld? Check het nu!

Op 3, 4 en 5 november 2020 is de jaarlijkse Pensioen3daagse van het online platform Wijzer in geldzaken. Tijdens dit evenement wordt intensief aandacht besteed aan pensioen. Een mooi moment om jezelf weer eens te verdiepen in je eigen pensioen. Wij hebben alvast op een rijtje gezet wat je allemaal kunt doen om jouw pensioensituatie te checken.

  1. Vul de pensioentool in. Hiermee check je in 2 minuten of je goed op weg bent naar jouw pensioen.
  2. Ga voor een totaaloverzicht van jouw pensioen naar www.mijnpensioenoverzicht.nl. Log in met je DigiD en bekijk hoeveel pensioen je later in totaal krijgt.
  3. Download de app ‘Pensioenchecker’ en krijg antwoord op de volgende vragen: Wat krijg ik straks? Wanneer krijg ik dat? Kan ik eerder stoppen met werken? Hoe kan ik dit bedrag verhogen?
  4. Benieuwd wanneer je voor het eerst AOW krijgt? Check je AOW-leeftijd hier. De AOW-leeftijd stijgt minder snel dan eerder de bedoeling was.
  5. Beantwoord hier een paar eenvoudige vragen en krijg een overzicht met pensioentips en actiepunten, op basis van jouw persoonlijke situatie.
  6. Ga naar de website van Wijzer in geldzaken voor al jouw pensioenvragen (en overige betrouwbare informatie over jouw geldzaken).