• 11
    dec

    Wet Waardeoverdracht klein pensioen

Laat je kleine pensioentje uitbetalen

Vanaf 1 januari 2019 vervallen pensioenen die lager zijn dan € 2. Als jij een klein pensioen hebt, kun je dit pensioen uit laten betalen. Misschien denk je: joh, voor die € 2? Nou, die € 2 is anders wel mooi een paar tientjes waard! We leggen uit hoe jij je kleine pensioen uit kan laten betalen.

Spoor je pensioenen op

Heb jij voordat je bij NIBC ging werken ook ergens anders pensioen opgebouwd? Of het nu gaat om een bijbaantje in een restaurant of een krantenwijk. Het kan zomaar zijn dat er ergens nog een paar euro aan pensioen voor jou is gereserveerd. Ga naar www.mijnpensioenoverzicht.nl. Daar aangekomen log je in met je DigiD en moet je even akkoord gaan met de voorwaarden. Je geeft aan of je een partner hebt of niet en dan zie je meteen hoeveel pensioen je hebt opgebouwd en hoeveel pensioen je later per maand op je bankrekening  kunt verwachten.

Neem contact op met het pensioenfonds of de verzekeraar

Check of er een pensioen tussen staat dat lager is dan € 2. Als dat het geval is moet je actie ondernemen, anders raak je dit pensioen kwijt. Neem contact op met het pensioenfonds of de verzekeraar van het betreffende pensioen en laat het pensioen direct uitbetalen. Doe dit wel voor 31 december 2018, anders vervalt het pensioen waar jij tijdens je vorige baan voor hebt gewerkt.