Als je nieuw in dienst komt bij NIBC, ga je automatisch ook pensioen opbouwen bij Pensioenfonds NIBC. Je hoeft je dus niet aan te melden. Wat je wel moet doen is nadenken over wat je wilt doen met het pensioen dat je misschien bij een vorige werkgever hebt opgebouwd.

Pensioen 1-2-3

Elke werkgever heeft zijn eigen pensioenregeling. In de Pensioen 1-2-3 lees je wat je wel en niet krijgt in de pensioenregeling van Pensioenfonds NIBC.

Wel of geen waardeoverdracht?

Misschien heb je bij je vorige werkgever ook pensioen opgebouwd. Je kunt er dan voor kiezen om het opgebouwde pensioen mee te nemen naar Pensioenfonds NIBC. Dit noemen we waardeoverdracht. Na de waardeoverdracht krijg je straks geen pensioen meer van je oude pensioenuitvoerder, maar krijg je je hele pensioen van Pensioenfonds NIBC. Dat is een stuk overzichtelijker, maar het is niet altijd makkelijk om te beoordelen of je er goed aan doet om je pensioen over te dragen. Dat hangt af van de verschillen tussen de pensioenregelingen en in indexatie verwachtingen. Van het geld dat overgedragen wordt, gaan we pensioen inkopen in de pensioenregeling van Pensioenfonds NIBC. Als er verschil zit in het type pensioenregeling bij je vorige pensioenfonds en Pensioenfonds NIBC of als de regeling andere pensioensoorten kent, dan kan dat gevolgen hebben voor de hoogte van de pensioen bedragen. Kijk dus goed naar de mogelijke voor- en nadelen voordat je een besluit neemt.

Waardeoverdracht aanvragen

Dit doe je door het formulier waardeoverdracht dat je bij de startbrief gekregen hebt in te vullen en op te sturen aan Pensioenfonds NIBC. Je ontvangt een vrijblijvende offerte. Pas als je deze offerte accepteert, wordt de waarde overgedragen.