De toekomst van Pensioenfonds NIBC

Overgang naar De Nationale APF

Toenemende wet- en regelgeving en mogelijke complexiteit door invoering van het nieuwe pensioenstelsel maken dat er steeds meer uitdagingen zijn voor Pensioenfonds NIBC om zelfstandig door te gaan. In september 2019 is een onderzoek gestart naar het best passende uitvoeringsmodel voor de pensioenregeling van NIBC. De uitkomst van dit onderzoek is het advies om de toekomstige uitvoering van de pensioenregeling van NIBC onder te brengen bij De Nationale APF. Klik hier voor de nieuwsberichten die over het onderzoek zijn gepubliceerd.

Neem een kijkje op de website van De Nationale APF om meer te weten te komen over het fonds.
Wellicht roept de overgang naar De Nationale APF vragen bij je op. Hier vind je antwoord op veelgestelde vragen.

Vergadering van belanghebbenden

Op maandag 19 april 2021 vindt de Vergadering van belanghebbenden van Stichting Pensioenfonds NIBC in liquidatie plaats. In de vergadering geeft het Bestuur een toelichting op het uitstel van de geplande overgang naar Stichting De Nationale APF (DNAPF) Kring D zoals in de Vergadering van belanghebbenden van 14 september 2020 besproken. Daarna worden de gewijzigde plannen voor de toekomstige uitvoering van uw pensioenregeling (overgang naar DNAPF Kring B) toegelicht en zal de Vergadering gevraagd worden om instemming met deze overdracht.

Alle stukken, zoals de uitnodiging, hoe je je kan aanmelden, machtigingsformulier, presentatie etc., vind je hier
Tijdsplanning voor de overgang
Bekijk hier uitvergroot
Zodra de nieuwe planning bekend is, wordt deze hier getoond.

Wie is De Nationale APF?

Stichting De Nationale APF is een algemeen pensioenfonds zonder winstoogmerk dat verschillende pensioenfondsen samenbrengt in een collectief. Zo worden kosten, risico's en expertise gedeeld. Tegelijkertijd kiest ieder fonds zijn eigen aanpak en regeling. De Nationale APF maakt gebruik van AZL voor de pensioenadministratie en NN IP voor vermogensbeheer. Dit zijn bekende dienstverleners voor Pensioenfonds NIBC aangezien wij ook met hen samenwerken, en de verwachting is dat de overgang daardoor soepel zal verlopen.

Klik hier om meer te weten te komen over De Nationale APF en hier om te zien hoe De Nationale APF de overgang van Pensioenfonds NIBC ziet.

Meer informatie

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de overgang naar De Nationale APF? Meld je dan aan voor de nieuwsalerts. Bij belangrijk nieuws krijg je van ons een e-mail.