De toekomst van Pensioenfonds NIBC

Overgang naar De Nationale APF

Toenemende wet- en regelgeving en mogelijke complexiteit door invoering van het nieuwe pensioenstelsel maken dat er steeds meer uitdagingen zijn voor Pensioenfonds NIBC om zelfstandig door te gaan. In september 2019 is een onderzoek gestart naar het best passende uitvoeringsmodel voor de pensioenregeling van NIBC. De uitkomst van dit onderzoek is het advies om de toekomstige uitvoering van de pensioenregeling van NIBC per 1 januari 2021 onder te brengen bij De Nationale APF. Klik hier voor de nieuwsberichten die over het onderzoek zijn gepubliceerd.

Neem een kijkje op de website van De Nationale APF om meer te weten te komen over het fonds.
Wellicht roept de overgang naar De Nationale APF vragen bij je op. Hier vind je antwoord op veelgestelde vragen.

Vergadering van belanghebbenden

Op 14 september 2020 heeft de Vergadering van belanghebbenden besloten om Pensioenfonds NIBC op te heffen. Voordat de overdracht van alle pensioenverplichtingen naar De Nationale APF per 1 januari 2021 kan plaatsvinden, is een verklaring van geen bezwaar van De Nederlandsche Bank nodig. Het bestuur van PF NIBC heeft de aanvraag hiervoor ingediend.

Alle stukken van de Vergadering van belanghebbenden, zoals de presentatie, notulen en uitslag van de stemming vindt u op deze pagina
Tijdplanning van de overgang
Bekijk hier uitvergroot

Wie is De Nationale APF?

Stichting De Nationale APF is een algemeen pensioenfonds zonder winstoogmerk dat verschillende pensioenfondsen samenbrengt in een collectief. Zo worden kosten, risico's en expertise gedeeld. Tegelijkertijd kiest ieder fonds zijn eigen aanpak en regeling. De Nationale APF maakt gebruik van AZL voor de pensioenadministratie en NN IP voor vermogensbeheer. Dit zijn bekende dienstverleners voor Pensioenfonds NIBC aangezien wij ook met hen samenwerken, en de verwachting is dat de overgang daardoor soepel zal verlopen.

Klik hier om meer te weten te komen over De Nationale APF en hier om te zien hoe De Nationale APF de overgang van Pensioenfonds NIBC ziet.

Meer informatie

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de overgang naar De Nationale APF? Meld je dan aan voor de nieuwsalerts. Bij belangrijk nieuws krijg je van ons een e-mail.