De toekomst van Pensioenfonds NIBC

Overgang naar De Nationale APF

Toenemende wet- en regelgeving en mogelijke complexiteit door invoering van het nieuwe pensioenstelsel maken dat er steeds meer uitdagingen zijn voor Pensioenfonds NIBC om zelfstandig door te gaan. In september 2019 is een onderzoek gestart naar het best passende uitvoeringsmodel voor de pensioenregeling van NIBC. De uitkomst van dit onderzoek is het advies om de toekomstige uitvoering van de pensioenregeling van NIBC onder te brengen bij De Nationale APF. Klik hier voor de nieuwsberichten die over het onderzoek zijn gepubliceerd.

Neem een kijkje op de website van De Nationale APF om meer te weten te komen over het fonds.
Wellicht roept de overgang naar De Nationale APF vragen bij je op. Hier vind je antwoord op veelgestelde vragen.

Vergadering van belanghebbenden

Op 19 april 2021 heeft de Vergadering van belanghebbenden ingestemd met de overdracht van de uitvoering van de pensioenregeling van Pensioenfonds NIBC naar Stichting De Nationale APF Kring B. Voordat de overdracht van alle pensioenverplichtingen naar De Nationale APF kan plaatsvinden, is een verklaring van geen bezwaar van De Nederlandsche Bank nodig. Op 20 juli 2021 heeft De Nederlandsche Bank de noodzakelijke verklaring van geen bezwaar voor deze overdracht afgegeven. Daadwerkelijke overdracht zal per 1 augustus 2021 plaats vinden.

Alle stukken, zoals de presentatie, notulen en uitslag van de stemming etc., vind je hier
Tijdsplanning voor de overgang
Bekijk hier uitvergroot

Wie is De Nationale APF?

Stichting De Nationale APF is een algemeen pensioenfonds zonder winstoogmerk dat verschillende pensioenfondsen samenbrengt in een collectief. Zo worden kosten, risico's en expertise gedeeld. Tegelijkertijd kiest ieder fonds zijn eigen aanpak en regeling. De Nationale APF maakt gebruik van AZL voor de pensioenadministratie en NN IP voor vermogensbeheer. Dit zijn bekende dienstverleners voor Pensioenfonds NIBC aangezien wij ook met hen samenwerken, en de verwachting is dat de overgang daardoor soepel zal verlopen.

Klik hier om meer te weten te komen over De Nationale APF en hier om te zien hoe De Nationale APF de overgang van Pensioenfonds NIBC ziet.

Meer informatie

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de overgang naar De Nationale APF? Meld je dan aan voor de nieuwsalerts. Bij belangrijk nieuws krijg je van ons een e-mail.